Varme finnes overalt

Varmen din finnes i bakken, i vannet og i luften.

All varme som kan utvinnes av varmepumpen din er fra begynnelsen solenergi, uansett om du velger å hente den fra berg, jord, sjøvann eller luften. Varmepumpen bruker den lagrede solenergien til å varme huset ditt og gi deg varmtvann.

Berg, jord, sjø og grunnvann

Varmepumper som henter energien fra berg, jord eller sjøvann fungerer i praksis likt. Solenergien hentes via en kollektor. I kollektoren sirkulerer en væske som varmes opp og transporteres med en slange til varmepumpen. I varmepumpen komprimeres energien, dette øker temperaturen og varme ledes ut i ditt vannbårne varmesystem. Varmepumper i denne kategorien kalles også for væske/vann-varmepumper. Navnet kommer fra at det er væsken i kollektorslangen som henter energien, og at varmen ledes ut i ditt vannbårne varmesystem.

Luft/vann

En varmepumpe som henter varme fra uteluften er et bra alternativ dersom du ikke kan utnytte energien fra berg, jord eller sjø. Varmepumpen plasseres utenfor huset ditt og gir varmtvann og varme til ditt vannbårne varmesystem, også når det er minusgrader ute.

Luft/luft

Luft/luft-varmepumper kan som navnet antyder ikke produsere varmtvann, men henter varme fra uteluften via utedelen og sirkulerer inneluften igjennom innedelen for å varme den opp. En luft/luft-varmepumpe fungerer som et komplement til ditt eksisterende varmesystem.