Velg varmepumpe

Det er mye som skal tas i betraktning for at din varmepumpeinvestering skal bli så lønnsom som mulig. Til å begynne med er det interessant å vite hvilken type varmesystem som finnes i huset ditt.Er det for eksempel direktevirkende strøm blir valgmulighetene dine mer begrenset enn om du har vannbåren varme.

Husets størrelse påvirker også valget av varmepumpe. Det er nemlig viktig at den dimensjoneres etter ditt varmebehov. En varmepumpe med for lav effekt klarer ikke å varme opp huset ditt uten å ta hjelp av dyrt eltilskudd. Samtidig gjelder det å ikke velge en varmepumpe med høyere effekt enn det du behøver. Er dere mange i familien stiller det også krav på hvor mye varmtvann varmepumpen må kunne produsere.

Det er også interessant å vite om det finnes noen planer på å bygge ut huset i fremtiden. I så tilfelle må det tas med i beregningene.

Prat med en ekspert

Som du legger merke til er det en del å ta stilling til innen du kan være sikker på at du gjør det riktige valget. Vi anbefaler deg å kontakte en av våre forhandlere. De er eksperter på varmepumper og tar hensyn til ditt hus sine unike forutsetninger for å kunne gi deg den beste løsningen. Dessuten er det alltid betryggende å kunne rådføre sine tanker og ideer med noen som har god erfaring og kunnskap.

Vi har delt opp våre varmepumper i kategorier avhengig av hvor de henter varme og hvordan den ledes frem.

Berg, jord, sjø og grunnvann (også kalt væske/vann). Varmepumpen henter varmen fra berg, jord eller sjø og leder den ut i et vannbårent varmesystem.

Luft/vann-varmepumpen henter varmen fra uteluften og leder den ut i et vannbårent varmesystem.

Luft/luft-varmepumpen henter varme fra uteluften og sirkulerer inneluften for å varme den opp.velg-varmepumpe